ΓΣΕΕ: Σκληρή απάντηση στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για τα «συνέδρια με ΜΑΤ»

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ που αφορούσε το συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) δίνει η Συνομοσπονδία, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ είναι δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και κανείς δεν έχει δικαίωμα και δεν θα μπορέσει να το παρεμποδίσει με τη βία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ αναφέρει: «Σχετικά με την “ανακοίνωση” της ΑΔΕΔΥ και την υποτιθέμενη “διευκολυντική στάση εργασίας”, που προκήρυξε για διευκόλυνση “διαδηλωτών”, που θα εναντιωθούν στη διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, δηλώνουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το γεγονός ότι μία ομάδα προθύμων προσχωρεί στη στρατηγική του ΠΑΜΕ για την ολοκληρωτική διάλυση των συνδικάτων. Ξέρουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων και των πλειοψηφικών τους παρατάξεων στην ΑΔΕΔΥ ουδεμία σχέση έχουν με την εργαλειοποίηση της Ανώτατης Δημοσιοϋπαλληλικής Οργάνωσης από το ΠΑΜΕ και κάποιους “προθύμους”. Σχεδόν αναμέναμε μία τέτοια θεσμική εκτροπή. Άλλωστε, είχαν προηγηθεί κι άλλες τέτοιες “βαρύνουσας” σημασίας ανακοινώσεις-παρεμβάσεις που άπτονται … των “άμεσων” προβλημάτων του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου…».

«Η ΑΔΕΔΥ, όπως και η ΓΣΕΕ, είναι οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αντίστοιχα. Οφείλουν να λειτουργούν με σοβαρότητα, να παράγουν πολιτική, να αναπτύσσουν συνδικαλιστική δράση με ευθύνη απέναντι στον κόσμο που εκπροσωπούν, να έχουν καθοδηγητικό ρόλο, με ύφος προοδευτικό, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό. Είναι όργανα με ιστορία και έχουν συνεισφέρει βαρύ φόρο στην προάσπιση των συλλογικών εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων» σημειώνει η ΓΣΕΕ, σχολιάζοντας ότι η σημερινή ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ («τέτοιο περιεχόμενο ούτε το Π.Α.ΜΕ δεν τόλμησε να συντάξει) αποτυπώνει το πραγματικό πρόβλημα δημοκρατίας στο εσωτερικό της, που πρωτίστως ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος θα πρέπει να επιλύσει». «Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των συναδέλφων μας δημοσίων υπαλλήλων!!!» καταλήγει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *