ΕΟΕ: “Ναι στην αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, αλλά με λύση για τους αθλητές”

ΕΟΕ: “Ναι στην αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, αλλά με λύση για τους αθλητές”

258

Την ώρα που τα σενάρια σχετικά με την επόμενη ημέρα των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ είναι πολλά, η ΕΟΕ σπεύδει με επίσημη ανακοίνωσή της να ξεκαθαρίσει τη θέση της σχετικά με την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων.

Σε αυτήν εκφράζει την προθυμία της να συμφωνήσει με μία σοβαρή πρόταση αξιοποίησης τους, αλλά μόνο εάν υπάρξει εναλλακτική λύση για τους αθλητές.

Η προϋπόθεση που θέτει η ΕΟΕ είναι ιδιαίτερα σημαντική. Στο ΟΑΚΑ υπάρχουν εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από αθλητές καθημερινά και για κάποιους από αυτούς είναι ο μοναδικός χώρος στον οποίο μπορούν να προπονηθούν, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τους αθλητές της ποδηλασίας πίστας.

Φυσικά το μυαλό των περισσοτέρων πηγαίνει στο “Athens Alive” και την προσπάθεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του κονσόρτσιουμ που είναι μαζί του για να πάρουν τις εγκαταστάσεις θέλοντας να δώσουν νέα πνοή στις εγκαταστάσεις. Βέβαια, η συγκεκριμένη τοποθέτηση δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο πλάνο.

Να μην ξεχνάμε ότι παράλληλα τρέχει και η υπόθεση του γηπέδου της μπασκετικής ΑΕΚ, η οποία μάλιστα είναι πιο προχωρημένη από εκείνη του “Athens Alive”. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sport24.gr δεν αποκλείεται άμεσα να υπάρξουν εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα και οι κιτρινόμαυροι να αποκτήσουν μία εκ των δύο εγκαταστάσεων που επιθυμούν (ποδηλατοδρόμιο ή κεντρικό γήπεδο τένις).

Μάλιστα, όλο αυτό το διάστημα υπάρχουν πολλές παρασκηνιακές κινήσεις και επαφές για το συγκεκριμένο ζήτημα και εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχεδιασμό το προσεχές διάστημα ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο να έχουμε εξελίξεις!

Αναλυτικά όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: “Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στην οποία και ανήκει το ΟΑΚΑ αλλά όχι και η διαχείρισή του, έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της αξιοποίησης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων των οποίων την κακή κατάσταση όλοι γνωρίζουμε.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΟΕ,  ασφαλώς και είναι πρόθυμη να συμφωνήσει με μία σοβαρή πρόταση αξιοποίησης του ΟΑΚΑ, με την προϋπόθεση  να υπάρξει  εναλλακτική λύση για τους αθλητές που προπονούνται και στεγάζονται σήμερα στο ΟΑΚΑ.

Είναι υποχρέωση και καθήκον της ΕΟΕ να στηρίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που έχει δεχθεί και συνεχίζει να δέχεται απανωτά χτυπήματα από την οικονομική κρίση αλλά και από τους πολέμιους του αθλητισμού στη χώρα μας. Μετά τη στέρηση των κινήτρων, ας μην πάρουμε από τους αθλητές και τις εγκαταστάσεις στις οποίες προπονούνται”.

Δείτε περισσότερες ειδήσεις και θέματα σπορ και στοίχημα:

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

[vc_row][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *