«Μάχη» για τα σεντόνια στο «Σισμανόγλειο»

«Μάχη» για τα σεντόνια στο «Σισμανόγλειο»

Διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» για τον ιματισμό του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Για την υπόθεση με τα… σεντόνια, ο κ. Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για παρακράτος με χιλιάδες πλοκάμια τα οποία θα κόψει και τους εργαζόμενους να ζητούν από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό να ζητήσει δημόσια συγνώμη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τη διένεξη που είχε συνεργάτιδα του υπουργείου Υγείας με το προσωπικό του «Σισμανόγλειου» για την αλλαγή των λερωμένων σεντονιών στο κρεβάτι όπου νοσηλευόταν ο αδελφός της. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Πολάκης, ο προϊστάμενος του νοσοκομείου επικαλέστηκε έλλειψη σεντονιών και της είπε να φέρει από το σπίτι της.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στον διοικητή του νοσοκομείου και το ζήτημα λύθηκε.

Ο κ. Πολάκης καταγγέλλει «παρακράτος με χιλιάδες πλοκάμια… όμως θα τα κόψουμε» και υποστηρίζει ότι το «Σισμανόγλειο» έχει ταμειακό διαθέσιμο πάνω από 5.000.000 ευρώ συνεπώς δεν μπορεί να υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι ότι υπάρχει έλλειψη ιματισμού.

Το σωματείο εργαζομένων παιρνόντας στην αντεπίθεση εξέδωσε ανακοίνωση μετά από έκτακτη συνεδρίασή του την Κυριακή, στην οποία καταγγέλλει τη διοίκηση του Νοσοκομείου και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, «οι οποίοι χωρίς αισχύνη και ήθος, ο μεν πρώτος ενεργώντας με το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” θέλησε να παύσει από τα καθήκοντά του προϊστάμενο τμήματος, παραβιάζοντας κάθε νόμιμη διαδικασία. Ο δε δεύτερος κατηγορεί τους εργαζόμενους στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο “ως παρακράτος με χιλιάδες πλοκάμια… που θα τα κόψουν όλα».

Οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό να τους ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους εργαζόμενους, να εγκαλέσει τον αναπληρωτή υπουργό και να απομακρύνει τον διοικητή του νοσοκομείου, καταλογίζοντας σε όλους «πολιτική ανεπάρκεια την οποία επιχειρούν να κρύψουν δημιουργώντας προβοκάτορες εργαζόμενους».

Τέλος, εμμένουν στην θέση τους ότι τα σεντόνια είναι από τα βασικά είδη που λείπουν από το νοσοκομείο. «Δίνουμε καθημερινά τη μάχη για το σεντόνι, τη μαξιλαροθήκη, την κουβέρτα, το κρεμοσάπουνο, τις χειροπετσέτες, τα γάντια, τον χαλασμένο ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό με τη Διοίκηση του νοσοκομείου να μας τονίζει ότι οι οικονομικοί πόροι για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου είναι περιορισμένοι» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

κξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.