Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού

4318731

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είχε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία που έλαβε αναφορικά με την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά το σημαντικό κοινωνικό έργο που συντελείται από το «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ επισήμανε ότι η τελευταία τους πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της μάστιγας της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, γίνεται σε συνεργασία -σε θεσμικό πλέον πλαίσιο- με τη Δικαιοσύνη και άλλους φορείς του Δημοσίου.

«Αυτό σημαίνει την καταξίωση του “Χαμόγελου του Παιδιού” στα μάτια της ίδιας της Πολιτείας. Και εύχομαι αυτή η καταξίωση και αυτή η συνεργασία, να μπορέσει να κάνει όλους μας υπεύθυνους απέναντί σας. Έτσι ώστε και η Πολιτεία, από την πλευρά της, να κάνει απέναντι στο “Χαμόγελο του Παιδιού” αυτό που πρέπει να κάνει και να μπορέσουμε όλοι μας να κάνουμε τη διάκριση ανάμεσα σε οργανισμούς και οργανώσεις, όπως η δική σας, και σε άλλες» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι όλα ίσα, κύριε Γιαννόπουλε. Και θα πρέπει, σε πολλά ζητήματα, να μάθουμε ότι η αρχή της ισότητας είναι αναλογική. Σημαίνει ίση μεταχείριση ουσιωδώς όμοιων καταστάσεων και άνιση μεταχείριση ουσιωδώς ανόμοιων καταστάσεων. Εύχομαι, λοιπόν, ακριβώς επειδή το Χαμόγελο του Παιδιού είναι “κάτι άλλο”, ας το πω έτσι απλά, έτσι ακριβώς, όπως αξίζει στο Χαμόγελο του Παιδιού να γίνεται και η μεταχείριση της Πολιτείας».

Από την πλευρά του, ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το γεγονός ότι έθεσε υπό την αιγίδα του την προσπάθειά τους, σημείωσε, ότι με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, θα ήθελε να τον ενημερώσει αναφορικά με τη συνεργασία του Χαμόγελου του Παιδιού με το διεθνές κέντρο για την εξαφάνιση και την εκμετάλλευση των παιδιών, με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, με τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς και με το Συμβούλιο της Ευρώπης.

«Θεωρούμε ότι δε μπορεί κανένας εθελοντικός οργανισμός μόνος του να κάνει τίποτα άλλο, από το να υπηρετεί και να συμπληρώνει τους θεσμούς του Κράτους. Αυτή είναι η αρχή μας» σημείωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες του Χαμόγελου του Παιδιού σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, είπε ότι στην Ελλάδα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, με τη διαφορά ότι μένει μυστικό για να επισημάνει ότι και αυτή η προσπάθεια δεν ήταν τίποτα άλλο από το να πάμε σε όλες τις περιφέρειες.

«Είμαι πολύ περήφανος γιατί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η κυρία Δημητρίου, έκανε όλη αυτή την προσπάθεια, που κάνει έτσι κι αλλιώς και μόνη της με τη δικαιοσύνη, η αστυνομία, η πρόνοια, η σχολική κοινότητα, όλη η πρωτοβάθμια, η δευτεροβάθμια. Ήταν όλοι εκεί. Και αυτό που έχω φέρει σήμερα είναι ένας απολογισμός αυτών των επισκέψεων και των συζητήσεων και της προσπάθειας, που ήταν μια συζήτηση που προσπαθούσαμε να δούμε τις αδυναμίες που υπάρχουν σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, σε άλλες πιο δυναμική και σε άλλες λιγότερο δυναμική» σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.