Με βυθόμετρα και υπέρυθρες στο κυνήγι της «Νέσι»

Με βυθόμετρα και υπέρυθρες στο κυνήγι της «Νέσι»


Ειδικοί επιστήμονες και περίπου 100 εγγεγραμμένοι εθελοντές ,εξοπλισμένοι με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ξεκίνησαν αυτό το Σαββατοκύριακο να αναζητούν τη «Νέσι». Το υποτιθέμενο θαλάσσιο τέρας στο Λοχ Νες -αν υπάρχει -θα πρέπει επιτέλους να εντοπιστεί.

Drones με υπέρυθρες κάμερες πετούν πάνω από τη λίμνη και παράγουν θερμικές εικόνες. Κάτω από την επιφάνεια, υδρόφωνα καταγράφουν ακουστικά σήματα.

Ο Άλιστερ Μάθισον από το κέντρο του Λοχ Νες, συντονίζει την έρευνα. «Έχω δει  μεγάλα αντικείμενα στο νερό σε πολλές περιπτώσεις. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν», λέει ο Μάθισον.

Ο θρύλος για το διαβόητο τέρας αναθερμάνθηκε το 1979. Ο Ντόναλντ ΜακΚίνον ενώ ψάρευε, είδε τη Νέσι να αναδύεται  για λίγα λεπτά. « Ηταν περίπου τέσσερα πόδια μήκος με μια καμπούρα στο λαιμό. Ήταν σίγουρα κάποιο είδος τέρατος»είπε ο ΜακΚίνον «Μου θύμισε δεινόσαυρο».

Για αιώνες υπήρχαν αναφορές για εμφανίσεις ενός υποτιθέμενου θαλάσσιου τέρατος στο Λοχ Νες. Ο τουρισμός της Νέσσι εμφανίστηκε πριν από 90 χρόνια, αφού η τοπική εφημερίδα “Inverness Courier” ανέφερε για τη συνάντηση ενός διευθυντή ξενοδοχείου με ένα «τέρας του νερού».Και κάθε τόσο η Nessie ερευνάται με μεγάλη προσπάθεια. Το 1987, για παράδειγμα, ένα εκατομμύριο λίρες επενδύθηκαν στην αναζήτηση της Νέσσι, χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία σόναρ. Αλλά ο τίτλος της είδησης στο τέλος ήταν απογοητευτικός. Οι ερευνητές ακόμα δεν γνωρίζουν τι υπάρχει εκεί κάτω στη λίμνη.

Φυσικά, η ακλόνητη πίστη των ντόπιων στο τέρας εντυπωσιάζει και τους τουρίστες που έχουν έρθει στην επιχείρηση αναζήτησης. «Αν τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη δει το τέρας, τότε πρέπει να είναι αληθινό», λέει ένας επισκέπτης.

Μεταξύ των νεότερων κυνηγών της Νέσσι , υπάρχουν ήδη καθιερωμένοι ειδικοί που συμβουλεύουν να ερευνούν τη νύχτα: «Το πράγμα αυτό βγαίνει μόνο τη νύχτα. Δεν του αρέσει ο ήλιος.»

Τουριστική ατραξιόν

Έχει παρατηρηθεί όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι κυρίως οι εργαζόμενοι στον τουρισμό που βλέπουν τη Νέσσι να εμφανίζεται οπουδήποτε σε τακτική βάση. Το θαλάσσιο τέρας λέγεται ότι αποφέρει 40 εκατομμύρια λίρες ετησίως για την οικονομία της Σκωτίας.

Η Λουίζ Σκοτ, ρεπόρτερ του ITV News που, μαζί με δεκάδες άλλους δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, παρακολουθεί το κυνήγι της Νέσσι αυτό το Σαββατοκύριακο, είναι αρκετά βέβαιη ότι ο μύθος μπορεί να επιβιώσει ακόμα και μετά την τρέχουσα επιχείρηση αναζήτησης.

Η λίμνη έχει περισσότερο νερό από όλες τις αγγλικές και ουαλικές λίμνες μαζί και τα 230 μέτρα βάθος δίνουν στο τέρας άφθονο χώρο για να κρυφτεί.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *