Ο Ήφαιστος… τάπωσε στο φινάλε τον ΠΑΟΚ

Ο Ήφαιστος… τάπωσε στο φινάλε τον ΠΑΟΚ

4624144

Εκπληκτικό παιχνίδι έγινε στη Λήμνο με διαδοχικές εναλλαγές στο σκορ αλλά και τρομερό φινάλε με την υπογραφή του Τζέρι Σμιθ. Η τάπα του Αμερικανού στον Αθηναίου ήταν το Highlight του αγώνα αλλά και ο λόγος της νίκης του Ήφαιστου.

Καμία ομάδα δεν βρήκε ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο και συνέπεια αυτού ήταν τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας. Ο ΠΑΟΚ άρχισε το παιχνίδι με τρία λάθη, αυτό αξιοποίησε ο Ήφαιστος ο οποίος προηγήθηκε με 10-3 πριν τη συμπλήρωση τριών λεπτών αγώνα αλλά και με 13-6 (7’).Έξι πόντοι του Λίνου Χρυσικόπουλου σε συνδυασμό δύο μακρινά σουτ από τους Γκος, Χάτσερ ισορρόπησαν το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ στο τέλος της πρώτης περιόδου (15-14).

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε τον αγώνα χωρίς τον Βαγγέλη Μαργαρίτη ο οποίος τραυματίστηκε στον αγκώνα και παρέμενε μπλοκαρισμένος μέχρι τα πρώτα (περίπου) τέσσερα λεπτά της δεύτερης περιόδου (24-21). Από εκείνο και σημείο και μετά βρήκε αυτό που του έλειπε. Το μακρινό σουτ. Του το πρόσφερε ο Φιλ Γκος, αυτός ηγήθηκε του 0-10 σερί μέσα σε 140 δευτερόλεπτα κι έτσι ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 24-31. Ο Ήφαιστος προσπάθησε να αντιδράσει αλλά με 1/9 προσπάθειες τριών πόντων και οκτώ λάθη δεν θα μπορούσε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση έως το ημίχρονο (30-38).

Ο Ήφαιστος παρέμεινε πολύ αργός στον τρόπο εκτέλεσης των επιθέσεών του, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν επωφελήθηκε των αρκετών ελεύθερων σουτ που βρήκε μέσα από την κακή εκτέλεση το ζον πρες του αντιπάλου. Διατήρησε ωστόσο τον έλεγχο του αγώνα (41-51, 26’) από τη στιγμή που δεν ένιωθε απειλή από την περιφέρεια του αντιπάλου. Όταν όμως ο Ήφαιστος βρήκε δύο μακρινά σουτ, αυτομάτως μειώθηκε η διαφορά (49-52, 28’). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 53-54.

Ο Ήφαιστος είχε πολυφωνία στην επίθεση τα πρώτα τρία λεπτά της τελευταίας περιόδου, αλλά και ο ΠΑΟΚ είχε τον Γκος (62-62,33’). Οι γηπεδούχοι βρήκαν δύο μεγάλα σουτ από τους Χαριτόπουλο, Γκότσερ (68-63, 34:30) για να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο ο ΠΑΟΚ με τους Χάτσερ, Αθηναίου (68-69) μέσα σ’ ένα λεπτό. Οι δύο ομάδες συνέχισαν χέρι-χέρι (75-75) με την είσοδο του αγώνα στα τελευταία δύο λεπτά. Πιο ψύχραιμος και με ήρωα τον Χαριτόπουλο, ο Ήφαιστος προηγήθηκε με 80-75, 27’’ πριν το τέλος, αλλά η αστοχία του Γκότσερ από τη γραμμή των βολών σε συνδυασμό μ’ ένα μεγάλο σουτ του Γιάννη Αθηναίου, κράτησαν την αγωνία αμείωτη 6’’ πριν το τέλος. Ο Μούρτος έκανε λάθος στην επαναφορά, ο ΠΑΟΚ έκλεψε, ο Αθηναίου πήγε για το λέι απ και σαν απομηχανής θεός, ο Σμιθ με εντυπωσιακό κόψιμο χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 30-38, 53-54, 80-79

Πηγή: gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.