Ζαχαριάδης: Εμείς δεν κάνουμε πολιτική με τις δημοσκοπήσεις

Ζαχαριάδης: Εμείς δεν κάνουμε πολιτική με τις δημοσκοπήσεις

4015869

«Δεν έχουμε ιδιοκτησιακή σχέση με την εξουσία, ούτε θεωρούμε εαυτούς ισόβιους ενοίκους της εκτελεστικής εξουσίας. Με πολύ κόπο προσπαθούμε να βάλουμε τάξη στο χάος που παραλάβαμε, να κάνουμε ένα ισχυρό restart για τη χώρα, έχοντας κάποιες αδιαπραγμάτευτες, θεμελιώδεις αρχές που μας καθοδηγούν και εκκινούν από την ιδεολογική μήτρα της ριζοσπαστικής και της ανανεωτικής Αριστεράς», αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο ίδιος προσθέτει πως «όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές του Οκτωβρίου 2019 η δυναμική που θα αναπτύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύεται και όσα έχουμε καταφέρει και συνεχίζουμε να προωθούμε θα αποτυπώνονται με μεγαλύτερη καθαρότητα στην πραγματική οικονομία και την καθημερινότητα του πολίτη».

Ο κ. Ζαχαριάδης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εμφανίζεται επιφυλακτικός με τις δημοσκοπήσεις και σημειώνει πως υπάρχει αρνητική εμπειρία αποτυχημένων προβλέψεων.

«Δεν κάνουμε πολιτική με τις δημοσκοπήσεις, κάνουμε πολιτική με βάση το πρόγραμμά μας, τις ανάγκες και τις δυνατότητες της κοινωνίας και της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ζαχαριάδης καταλογίζει στην αξιωματική αντιπολίτευση «ένδεια επιχειρημάτων για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την πατρίδα μας και την κοινωνία», ενώ εκτιμά ότι η περίοδος έως τις εκλογές θα είναι ταραχώδης, Συγκεκριμένοι πολιτικοί κύκλοι που εκκινούν από την ΝΔ και συγκεκριμένα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης επιχειρούν καθημερινά να αλλοιώσουν, να υποβαθμίσουν και να εξαφανίσουν με στημένα δημοσιεύματα τα θετικά βήματα που γίνονται στη χώρα. Τα fake news πολλαπλασιάζονται διαρκώς, η βρόμικη προπαγάνδα εξαπλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και καθίσταται πλέον όλο και πιο δύσκολο για τον πολίτη να ενημερωθεί αντικειμενικά», αναφέρει.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που δέχεται το κυβερνών κόμμα, ότι λόγω του εναγκαλισμού του με την εξουσία έχει υποχωρήσει από βασικές αρχές της Αριστεράς, απαντά:

Και στο 3% και 35%, οι αρχές μας ήταν και παραμένουν ίδιες. Δεν έχουμε ιδιοκτησιακή σχέση με την εξουσία, ούτε θεωρούμε εαυτούς ως ισόβιους ενοίκους της εκτελεστικής εξουσίας. Με πολύ κόπο προσπαθούμε να βάλουμε τάξη στο χάος που παραλάβαμε, να κάνουμε ένα ισχυρό restart για τη χώρα, έχοντας κάποιες αδιαπραγμάτευτες, θεμελιώδεις αρχές που μας καθοδηγούν και εκκινούν από την ιδεολογική μήτρα της ριζοσπαστικής και της ανανεωτικής Αριστεράς.

Με βάση αυτές τις αξίες πορευόμαστε και αναπτύσσουμε μια πολύ συγκεκριμένη στρατηγική και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να χτίσουμε πολιτικές συμμαχίες που θα μας επιτρέψουν να διαμορφώσουμε τις απαραίτητες κοινωνικές και πολιτικές πλειοψηφίες και να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στα όργανα λήψης αποφάσεων στην ΕΕ. Βλέπετε τις πρωτοβουλίες του Έλληνα Πρωθυπουργού, βλέπετε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο και στα διεθνή φόρα.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει πεδίο συνεννόησης και συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά πως το ΚΙΝΑΛ «είναι σε προφανές αδιέξοδο, εγκλωβισμένο στις αποτυχημένες επιλογές του παρελθόντος» και σημειώνει:

«Όσο στο ΠΑΣΟΚ και στο ΚΙΝΑΛ δεν κάνουν την αυτοκριτική τους, όσο συνεχίζουν να εθελοτυφλούν και να συντηρούν αυτή την αλαζονική στάση σε όλα τα θέματα, όσο δεν αντιλαμβάνονται τις προκλήσεις των καιρών και δεν βλέπουν την επέλαση της ακροδεξιάς και του αντιδραστικού ευρωσκεπτικισμού, δεν βλέπω να υπάρχει χώρος για διάλογο, πιστεύω όμως ότι οι προοδευτικοί και δημοκράτες πολίτες μας βλέπουν και μας παρακολουθούν όλους και θα επιβάλλουν εξελίξεις και αναδιατάξεις στο κοντινό μέλλον, αν οι ηγεσίες δεν κινηθούν σ αυτή την κατεύθυνση από τα «πάνω», η κίνηση θα γίνει σίγουρα από τα «κάτω». Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι η μεγάλη ευκαιρία».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.