Σκουρλέτης για Σκοπιανό: Προϋποθέσεις να κλείσει το θέμα με μια κοινά αποδεκτή ονομασία

Σκουρλέτης για Σκοπιανό: Προϋποθέσεις να κλείσει το θέμα με μια κοινά αποδεκτή ονομασία

220695

Την πεποίθησή του ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να λυθεί οριστικά το Σκοπιανό ζήτημα εξέφρασε με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «εμείς ως κυβέρνηση έχουμε ξεκαθαρίσει ότι αυτή η ονομασία μπορεί να περιέχει τον όρο “Μακεδονία” ως γεωγραφικό προσδιορισμό και να είναι για όλες τις χρήσεις. Αυτή η θέση, που αποτελεί θέση της χώρας εδώ και κάποια χρόνια, νομίζω ότι αποτελεί και την πιο σωστή βάση, για να αναζητήσουμε σήμερα μια λύση στο θέμα αυτό».

Για να εκτιμήσει μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «ως χώρα έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη ευκαιρία, να κλείσουμε ένα θέμα, το οποίο μας ταλαιπωρεί τις τελευταίες δεκαετίες και αναμφισβήτητα θα δημιουργήσει νέες δυνατότητες για τη σχέση της χώρας μας με τις γειτονικές -και ιδιαίτερα για το χώρο των Βαλκανίων».

Σε ό,τι αφορά την επιδίωξη ευρύτερης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, όταν η πρόταση για την ονομασία της ΠΓΔΜ έλθει στη Βουλή, ο υπουργός επισήμανε πως «είναι αυτονόητο σε εθνικά ζητήματα να επιδιώκεται να διαμορφωθεί μία ευρύτερη πλειοψηφία και μέσα στην κοινωνία και στο κοινοβούλιο. Εδώ πλέον θα κριθεί κάθε πολιτική δύναμη, πόσο αξιόπιστη, πόσο φερέγγυα είναι, ή αν θα είναι δέσμια άλλων σκοπιμοτήτων, που όμως επειδή πρόκειται για εθνικό ζήτημα, οι σκοπιμότητες αυτές, όταν τις υπηρετεί κάποιος με μια καιροσκοπική διάθεση, καταλήγουν να είναι εθνικά επιζήμιες».

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση στο θέμα του κυβερνητικού εταίρου, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρατήρησε ότι «ανεξάρτητα του τι υποστηρίζει ο κ. Καμμένος, που είναι γνωστό ότι έχει μία διαφορετική προσέγγιση, η οποία δεν προέκυψε τώρα, η κυβέρνηση έχει θέση, κατά συνέπεια θα πρέπει και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν με απόλυτη σαφήνεια σε αυτό το θέμα».

«Ο χώρος που αντιμετωπίζει σήμερα μία πανσπερμία απόψεων και χαρακτηρίζεται από μεγάλες αντιθέσεις γύρω από αυτό το θέμα είναι κυρίως ο χώρος της ΝΔ. Άλλη είναι η άποψη του κ. Σαμαρά, άλλη του κ. Γεωργιάδη -παρεμφερής με του κ. Σαμαρά-, άλλη της ομάδας των “καραμανλικών” και να δούμε πού θα “καθίσει η μπίλια” και τι θα πει τελικώς ο κ. Μητσοτάκης. Η κυβέρνηση έχει θέση, αυτή έχει υποστηριχθεί, άλλο αν εντός της κυβέρνησης υπάρχουν και διαφορετικές γνώμες. Αυτό είναι ως έναν βαθμό κατανοητό, έχει υπάρξει σε άλλα ζητήματα και σε άλλες περιόδους», διευκρίνισε ο υπουργός.

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *