Τι πρέπει να προσέξετε στη ρύθμιση των τραπεζικών οφειλών

Τι πρέπει να προσέξετε στη ρύθμιση των τραπεζικών οφειλών

TI-NA-PROSEXETE-RYTMISI-TAPEZIKON-OFEILON-KOKKINA-DANEIA

Τι πρέπει να προσέξετε στη ρύθμιση των τραπεζικών οφειλών

Η ρύθμιση οφειλών επιδιώκεται τόσο από τους ιδιώτες οι οποίοι επιθυμούν να βάλουν ένα τέλος στην αγωνία τους αλλά και από τις τράπεζες οι οποίες επιθυμούν τόσο την επιστροφή του αρχικού κεφαλαίου αλλά και των τόκων.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι τράπεζες πιστώνουν τους ιδιώτες με κεφάλαια όχι γιατί θέλουνε να τους βοηθήσουν αλλά και γιατί και οι ίδιοι οι τραπεζικοί οργανισμοί έχουνε όφελος από αυτή τη διαδικασία και αυτό γιατί ένα δάνειο θα πληρωθεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα κατά το οποίο η τράπεζα θα τοκίζει το αρχικό πιστωτικό κεφάλαιο ανεβάζοντας έτσι των αριθμό των χρημάτων που θα εισπράξει τελικά.

Οι ιδιώτες από τη δική τους πλευρά δεχόμενοι πιέσεις από τις τράπεζες και χωρίς να μπορούν να καταβάλουν το ποσό του αρχικά συμφωνημένου τόκου επιδιώκουν μια ρύθμιση τραπεζικού δανείου με χαμηλότερη δόση. Πολλές φορές όμως η επιθυμία τους αυτή επιφυλάσσει πολλούς κινδύνους οι οποίοι είναι υπέρογκοι και αν και ο οφειλέτης αρχικά ανακουφίζεται καταλήγει να πληρώνει πολλά περισσότερα από ότι θα έπρεπε.

Ας δούμε όμως κάποιες από τις ρυθμίσεις τραπεζών που θα έπρεπε να προσέξει κάποιος πριν τις υπογράψει.

Μόνο τόκοι για ένα δωδεκάμηνο 

Αυτού του είδους η ρύθμιση δανείου είναι πιο διαδεδομένη στην περίπτωση των στεγαστικών δανείων και σύμφωνα με αυτή ο οφειλέτης θα καταβάλει κάθε μήνα για διάρκεια 12 μηνών μόνο τους τόκους.

Αρχικά αυτού του είδους η ρύθμιση φαίνεται να ανακουφίζει κατά πολύ τον δανειολήπτη εφόσον το μηνιαίο ποσό που θα καταβάλει θα είναι μικρότερο από προηγουμένως όμως διαρκεί μόνο για ένα χρόνο στο τέλος του οποίου η τράπεζα θα ζητήσει πληρωμή τόκου και κεφαλαίου με νέα τοκοχρεωλυτική δόση, μεγαλύτερη από την αρχική.

Σε αυτή την περίπτωση δηλαδή κερδισμένη είναι μόνο η τράπεζα και κανείς άλλος.

Πάγωμα πληρωμών δανείου

Αν η προηγούμενη περίπτωση της καταβολής μόνο τόκων για έναν χρόνο έχει αρνητικές επιδράσεις ακόμη πιο σκληρή τελικά καταλήγει να είναι η ρύθμιση δανείου στην περίπτωση της οποίας παγώνει η πληρωμή του δανείου για ένα διάστημα από 6 έως και 12 μήνες.

Στο τέλος αυτής της περιόδου του μέλιτος αθροίζονται οι τόκοι που δεν έχουν καταβληθεί λόγω παγώματος και κεφαλαιοποιούνται. Στο τέλος δηλαδή πάλι ο μοναδικός ωφελούμενος είναι η τράπεζα.

Προσημείωση στα καταναλωτικά

Η λύση της προσημείωσης των ακινήτων θα παρουσιαστεί ως μια ασφαλής και αναίμακτη λύση προκειμένου να προχωρήσετε με τη διαδικασία. Προσέξτε όμως γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν γίνεται χωρίς λόγο γιατί μπορεί ακόμη η απαγόρευση των πλειστηριασμών να προστατεύει τις ιδιοκτησίες σας αυτό όμως δεν θα συμβαίνει για πάντα γιατί και η ίδια η απαγόρευση δεν θα ισχύει για πάντα παρά είναι ένα προσωρινό μέτρο.

Επιτόκιο υπερημερίας

Τα όρια των τραπεζικών καρτών κάποιες φορές μειώνονται από τις τράπεζες αναγκάζοντας τον καταναλωτή να οδηγείται σε υπερανάληψη και να χρεώνεται με ένα ποσοστό υπερημερίας της τάξης του 2,5%.

Πριν προχωρήσετε σε κάποια ρύθμιση τραπεζικής οφειλής συμβουλευτείτε τους ειδικούς

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε πριν προχωρήσετε σε μια βιαστική υπογραφή μιας σύμβασης ρύθμισης δανείου με κάποια τράπεζα επιλέξτε να επικοινωνήσετε με κάποιον ειδικό επαγγελματία που θα σας συμβουλεύσει κατάλληλα και με τη βοήθεια του οποίου θα αποφύγετε όλες τις επικίνδυνες ρήτρες της τράπεζας.

Η εταιρεία ρυθμίσεων οφειλών Virvilis έχει μια πολυετή εμπειρία ενεργείας στο χώρο της της ιδιωτικής ασφάλισης, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των τραπεζικών προϊόντων και των ακινήτων.

Δείτε ακόμη:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *